Naast het wandelen, de culture uitstapjes en het skiën die al worden besproken op de ander pagina's zijn er nog andere activiteiten die je in de omgeving van de berghut kunt doen. Opmerking: in de directe omgeving van de berghut zijn geen commerciële activiteiten, je zit in de berghut immers volkomen privé en in alle rust!

Fietsen: wielrennen pyreneeen je kunt vanuit de berghut vertrekken en direct naar de cols fietsen die al meer dan 100-jaar in de Tour de France worden opgenomen: Col de la Core, Col de Portet d'Aspet, Col de Menté. Hier kun je lekker rustig fietsen en het is in de Pyreneeën niet zo druk als in de Alpen. Verderop ligt de Tourmalet. Neem je fiets gerust mee om te wielrennen vanuit de berghut. Ik fiets zelf en kan alle info geven.

mountainbiken pyreneeen Mountainbiken: de Pyreneeën zijn super om te mountain biken. Het is rond de berghut wel steil: de paden in de omgeving hebben technische afdalingen en zijn met name geschikt voor ervaren mountainbikers. Je zal je fiets af en toe moeten dragen of duwen, maar het prachtige landschap maakt het de moeite waard. Neem je mountainbike mee naar de berghut en start je tochten direct op het pad voor de deur.

motorrijden pyreneeen Motorrijden: in de Franse Pyreneeën is aangenaam, het is heerlijk toeren over de mooie wegen met hun lekkere bochten en grote hoogteverschillen. De wegen zijn rustig met weinig toeristen. Geniet op je motor van de natuur, de cols en de beroemde locaties: Lourdes, Pau, Andorra, Foix, de Tourmalet. Trek daarna verder naar de Middellandse of Atlantische kust, of naar Spanje: je wil nooit meer naar huis!

trailrunning pyreneeen Trailrunnen: wordt veel beoefend in de Pyreneeën, er zijn verscheidene routes beschikbaar. Jaarlijks is er dichtbij ook een georganiseerde run. Ook zijn de onder het kopje "wandelen" beschreven routes geschikt om te trailrunnen. Je kunt direct uit de berghut vertrekken. Hou echter rekening met veel hoogtemeters. Je hebt een goede conditie nodig.paardrijden pyreneeen Paardrijden: het is mogelijk verderop in de vallei paarden te huren en mooie tochten te maken. Zowel alleen als begeleid door gekwalificeerde gidsen. Het paard van de Pyreneeën heeft Oosters en Arabisch bloed en de bergen zijn zijn favoriete plek. Het is een veilig paard met een lief karakter en een uitzonderlijk uithoudingsvermogen: het is perfect geschikt voor recreatie rijden.

vissen pyreneeen Vissen: in de vallei kunnen de kinderen vissen in de meren. De geoefende visser vist op forel in de snelstromende rivieren, zoals de rivier de Lez (10 minuten met de auto). De forel is de vis van de vallei. Of pak je hengel en klim naar de bergmeren waar je de vissen ziet zwemmen. Een vergunning voor 15 dagen kost 30E bij de kruidenier in Sentein. Je mag dan 6 forellen per dag vangen.

Raften: op 30 autominuten: www.ariege-rafting.com
Paragliding:op 30 autominuten: www.parapentefamily.com
Zweefvliegen:op 40 autominuten: www.aeroclub-ariege.fr
raften pyreneeenparagliden pyreneeenzweefvliegen pyreneeen