Het is ook mogelijk mijn berghut te huren buiten de zomervakantie. De berghut is het hele jaar door te huur, dus ook in de voorjaarsvakantie, herfstvakantie en kerstvakantie. berghut kerstmis In zowel het voorjaar als in de winter kunt je fijn skiën in de Franse Pyreneeën.
In de winter is het prachtig rond de berghut: er ligt meestal een dik pak sneeuw. Behalve de wilde dieren, waarvan je de sporen ziet in de sneeuw, ben je alleen. De stilte is oorverdovend en de lucht prikt in je keel van frisheid. Het lijkt alsof je in een Mentos reclame bent beland!

skien berghut Op een uur rijden van de berghut kun je skiën. Er zijn 2 mogelijkheden voor de wintersport: Guzet Neige en Mourtis (altiservice.com/guzet en mourtis.fr). Beiden zijn zeer rustige wintersportplaatsen waar pistes zijn variërend van groen tot zwart. In de Franse Pyreneeën kun je lekker rustig skiën.

Kom berghut winter je in de winter en wil je graag wandelen dan is dit goed mogelijk met gewone bergschoenen. Wil je echter hoog klimmen of van de gebaande paden af dan kun je sneeuwschoenen huren bij het 'Office du Tourisme' in Castillion. De techniek is eenvoudig te leren en er zijn in de buurt speciale routes voor uitgezet die zijn op te vragen bij het Office.

Let echter wel op: het is in de winter koud in de berghut! De temperaturen zijn niet al te laag wintersport Pyreneeën maar 's nachts wel onder het vriespunt. Je zult overdag continu de kachel moeten stoken als je in de berghut bent, hout is voorradig. 's Nachts moet je genoeg dekens hebben. Zorg dat je warme kleding hebt, muts, handschoenen, snowboots, etc. Informeer naar de mogelijkheden en kom wintersporten in de Pyreneeen of vier kerstmis of oud en nieuw in mijn berghut.

herfstvakantie Pyreneeën De herfst is de perfecte tijd van het jaar om te wandelen en te fietsen: niet te warm, niet te koud. Geniet van de rust nu de paar zomertoeristen die er waren ook nog zijn vertrokken. De hele vallei is nu van jou. Eten hoef je bijna niet te kopen want de paddestoelen, noten en bramen liggen voor het oprapen. Is het al wat fris? Ja best wel, heerlijk toch!

In de lente is de berghut ook te huur. Je kunt nog skiën tot en met maart. Voordeel is dat je, terwijl je op de latten staat, al geniet van de voorjaarszon. Omdat je hoog zit komt deze al lekker hard door de atmosfeer. Het is nu extreem rustig op de pistes. Vanaf april breekt de zon al lekker door en kunnen alle buiten activiteiten zoals ze op de andere pagina's staan weer volop worden beoefend. Vooral wandelen is heerlijk in het voorjaar. wintersport berghut