De natuur van de Pyreneeën is de meest ongerepte van Frankrijk. De Franse Pyreneeën kenmerken zich door hoge bergen, groene valleien, diepe meren, woeste rivieren, donkere bossen, zeldzame planten en, natuurlijk, de wilde dieren. De berghut ligt midden in deze prachtige natuur in het Nationale Park van Ariège. planten Pyreneeën De bekendste bergen vlakbij de berghut zijn de Maubermé 2880m, de hoogste berg van de midi Pyreneeën. Naast de Maubermé staat de Mail de Bulard 2750m, ook wel de Menseneter genoemd, rechts staat de Pic de Serre Haute 2713m. Deze bergen zijn in de zomer maanden goed te beklimmen. Vrijwel het hele jaar liggen de bergen onder een dik pak sneeuw, bergwandelen Pyreneeënalleen in de zomermaanden is de sneeuw voor een groot deel gesmolten, hoewel er boven de 2500m vrijwel altijd nog wel wat sneeuw ligt. Iets verder weg in Spanje ligt ook de hoogste berg van de Pyreneeën de Aneto die 3404m hoog is. Dit is dus meteen ook de hoogte van de Pyreneeën. Op de Aneto is ook een gletsjer te zien (zie ook de pagina wandelen hier links).

De Franse Pyreneeën staan bekend om hun grote aantal bergmeren en rivieren. Er zijn er in totaal 2500 waarvan sommige meer dan 100 meter diep zijn. In de buurt van de berghut zijn veel van deze meertjes en rivieren te vinden. Je kunt hier vissen op forellen. De rivieren hebben in de loop van de eeuwen, vaak gevoed door gletsjers, de mooie valleien van de Pyreneeën uitgesleten. slangen PyreneeënDe dalen in de Pyreneeën zijn over het algemeen smal en bevinden zich in de buurt van de hoge bergketens. De berghut staat in de Vallee du Biros,een doodlopende vallei die nog geheel ongerept is. Je vindt in de buurt ook enkele kunstmatige meren met een stuwdam.

Rond de berghut lopen veel wilde dieren rond: herten, vossen, wilde zwijnen, (kleine) slangen, arenden, wilde paarden, hermelijnen, eekhoorns, salamanders. In de vallei zweven wilde vogels: aasgieren, vale gieren, haviken, uilen. Hoog in de bergen wonen beren, wolven, steenbokken, lynxen, reuzenmarmotten en sneeuwhoenen.

De Pyrenese bruine beer is beroemd. Er werd op de beren gejaagd en de soort was in de 90-er jaren op de rand van uitsterven. blokhut europa In 1996 zijn er toen beren uit Slovenië losgelaten om de populatie te versterken. Omtrent de beren in de Pyreneeën is veel controverse aangezien zij soms schapen opeten en de boeren ze daarom weg willen hebben. Als u naar de berghut rijdt zal je soms "non ours" (nee tegen de beren) op de weg zien staan, dit is er door tegenstanders van de beren opgeschilderd.

Sommige diersoorten van de Pyreneeën reptielen Pyreneeën komen nergens anders ter wereld voor. Na de laatste ijstijd heeft een aantal kunnen overleven in de beschermde valleien van de Pyreneeën. Voorbeeld van een soort die alleen in de franse Pyreneeën voorkomt is de salamander kikker die nog uit de tijd van de dinosaurussen stamt.

De flora van de Pyreneeën is ook erg divers en bestaat uit ongeveer 4500 soorten, waarvan er 22 nergens anders voorkomen. Op de bergen leeft een typische mediterrane vegetatie van gras, rotsplanten en kreupelhout. In de buurt van de berghut staan met name beukenbomen, eikenbomen, kastanjebomen, zilversparren en hazelnootbomen. Lager in de dalen worden granen en fruitbomen gekweekt.

Het weer bergen pyreneeenin de Pyreneeën is lekker vanwege het mediterrane klimaat: in juni ligt de maximumtemperatuur tussen de 17°C en 25°C. In juli en augustus is het overheersend zonnig en warm. De temperatuur is 's morgens vaak al rond de 14°C. In de loop van de dag loopt de temperatuur gemiddeld op tot 28°C. Maar binnen in de berghut en 's nachts is het lekker koel. De nazomer heeft een heerlijk zacht en warm klimaat met een paarsblauwe hemel. In het prachtige septemberlicht bedragen de maximumtemperaturen 21°C-25°C. Ook in oktober blijven deze temperaturen bijzonder zacht met gemiddelde maximumtemperaturen van 16°C tot 19°C.

Het ontbreken van lichtvervuiling maakt het prachtig sterren kijken in de Pyreneeën. Kom genieten van de heldere sterrenhemel. natuur pyreneeen